Klient: Gapminder Foundation

For a fact based World View.

Bakgrund

Gapminder Foundation® är en svensk stiftelse, grundad av Professor Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund. Sedan start så har stiftelsen hjälpt världen att förstå både historia och nutid genom ett vackert interface för statistik. Gapminder har i dagsläget sponsorskap från ett flertal stora organisationer, däribland Gates foundation® som är microsoft-grundarna Bill och Melinda Gates egna filantropi-stiftelse.

Detta projekt inleddes i samband med att en av våra utvecklare kontaktades av Ola Rosling och diskuterade möjligheten att bygga ett flerspråkigt användarsnitt för stiftelsens webbsida, i samband med lanseringen av Professor Hans Roslings bok “Factfulness: Ten Reasons We’re Wrong About the World ‑ and Why Things Are”. För att undersöka möjligheten att utveckla detta så initierade vi ett prototyp-projekt, där vi byggde en första version av det flerspråkiga interfacet.

Resultat

Efter planeringsfasen så byggdes prototypen med det flerspråkiga användarsnittet under en väldigt kort ledtid – genom intensivt arbete. I slutändan valde Gapminder Foundation att fortsätta satsa på att fortsätta med det Engelska användarsnittet som webbsidan alltid haft, då ett flerspråkigt interface i deras fall sänkte laddningshastigheterna på webbsidan.

Detaljer

Domän
http://gapminder.com

Utförda tjänster
Utveckling av prototyp för flerspråkigt användarsnitt 

Klient
Gapminder Foundation

Kategori
Stiftelse

Dags att uppnå er egna potential?